H.W.T.C. 's Hertogenbosch


Heineken Wieler Toer Club,
(H.W.T.C.) 'Alweerweg' is opgericht in de zomer van 1978.

ONDERDEEL
De vereniging is een afdeling van: 'Personeelsvereniging Heineken te 's-Hertogenbosch'.

DOEL
De sectie wielersport heeft tot doel haar leden de gelegenheid te bieden tot het beoefenen in verenigingsverband van deze sport, waarbij de nadruk gelegd wordt op het toerfietsen. Onder toerfietsen wordt verstaan, het zonder wedstrijd element afleggen van bepaalde afstanden waarbij gemiddeld ongeveer 28 km/h wordt gereden.

De tochten in een seizoen
1e zaterdag na de carnaval wordt de algemene ledenvergadering gehouden. Daarna wordt er iedere zaterdag een toertocht gehouden. De eerste bedraagt ongeveer 40km en heeft al jaren de naam 'Snerttocht', dit omdat er na afloop van de tocht altijd een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood is. De tochten vertrekken altijd vanuit het HOC (Heineken Ontspannings Centrum). Dan worden de tochten opgebouwd naar een afstand van 80 tot 100 km met af en toe een uitschieter van ongeveer 150 km.

Altijd met Koninginnedag, vanaf 2014 Koningsdag, een tocht van 150 km met stop in Berg en Dal en deze tocht wordt al jaren georganiseerd door Willem van Rooy. ( erelid ) Ook worden er een tweetal tijdritten gereden per jaar, wat overigens geen tijdritten zijn met wie de snelste is maar wie de vooraf opgegeven tijd het dichts benaderd. De laatste rit in het seizoen is op de laatste zaterdag in oktober.

De Contributie
De contributie is in tweeen gedeeld, een deel voor lidmaatschap wielerclub en een deel voor lidmaatschap NTFU (fietsersbond). Het lidmaatschap van de NTFU heeft meerdere voordelen, waarvan er een de verzekering is. Fiets en kleding zijn tot een bepaald bedrag verzekerd. Het totale lidmaatschap kost 75 euro per jaar.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?